Misy Nelly

Post Top Ad

November 12, 2018

Fb Story : # 6 Tips selfie

by , in
hai semua selamat tengahari , hari nie MN bawa bekal mihun goreng kerang alhamdulillah kenyang ..
bila time-time free nie MN akan scroll FB MN tengok apa yang menarik , tiba-tiba ternampak friends list share satu gambar nie , nak tahu gambar apa tengok kat bawah



Bila tengok gambar nie terus MN rasa tersentap kejap , pasal MN pun kadang-kadang nak ambik gambar mesti dalam posisi satu kaki ke depan sikit satu kaki ke belakang sikit konon-konon nak nampak kurus..tapi ntah kenapa memang nampak kurus pun kalau buat macam nie hahaha .. ada tak siapa-siapa macam MN nie..angkat tangan cepatt..

November 10, 2018

Kek lapis sarawak premium

by , in
Hai korang , sambil-sambil tengok TV sambil makan kek lapis sarawak , sebenarnya kek lapis sarawak nie kawan husband yang bagi dia beli masa pergi sarawak baru-baru nie , dia kate jenis premium ..tapi MN tengok macam biasa je mula-mula ingatkan macam kek lapis sama macam sebelum nie beli...sekali potong mak aiii lawa betul bentuknya sebab tu kot panggil premium.



MN dah tak ingat perasa apa kek lapis nie,bungkusan dia pun MN dah buang..cantik kan bentuk dia...bila dah makan nie dah tak pandang kiri kanan sebab terlalu sedap yang amat...
November 09, 2018

Update dari MN

by , in
Hello semua, lama dah MN tak buat entry atau singgah mana-mana blog , menyepi lama sikit kali nie sebab last month MN tak sihat ingatkan sekejap je rupanya lama jugak.

Berpuncanya dari selsema sebenarnya satu hari asyik bersin je sampai kepala pun berdenyut-denyut nak buat kerja pun susah, biasanya keesokkanya akan okey tapi melarat-larat selsema tu 3-4 hari sampai hidung pun tersumbat.

Last-last demam pulak terselit sekali dengan batuk..bila dah tak sihat nie memang rasa nak baring je kat katil , makan je ubat cepatlah lena..nak bukak blog pun malas.

Ahamdulillah sekarang dah okey ada batuk je sikit-sikit lagi biasa batuk nie memang susah nak hilang walaupun dah masuk botol ke tiga beli..Insyallah MN akan kembali buat entry and singgah blog-blog awak semua ya..
October 17, 2018

Kecundang juga akhirnya...

by , in

Start selsema dari khamis lepas lagi , ingatkan dah ok sebab dah telan ubat selsema kan , rupanya hari ahad baru nie hidung terus tersumbat,hari isnin lagi lah parah bila susah nak bernafas sob..sob..sob..
semalam dah tak tahan sangat dah sebab dah termasuk pakej batuk+ demam terus pergi klinik dan semalam jugak dapat MC, tapi hari nie dah kena masuk kerja..tapi belum sihat sepenuhnya..doa-doa kanlah MN cepat sembuh ya..
October 14, 2018

Makan malam 14.10.2018

by , in
Dekat luar masih lagi hujan..nasib jemur baju siang tadi sempat kering dalam 4 lebih macam tu hujan turun sampai lah sekarang. Tapi macam biasa lah time hujan macam nie perut memang akan mintak makanan aje lah..




MN masak simple je ikan tengiri goreng garing-garing lepas makan pulak dengan sambal petai..cara MN masak sampai petai lain sikit..MN akan goreng ikan bilis tu lepas tu asingkan.. tumis sambal campur sekali dengan petai..dah masak biarkan sejuk sambal tu..lepas tu MN akan gaul dengan ikan bilis tadi..krup krap krup krap bila makan nanti..


October 14, 2018

Donut gebu di sekilau bakery & cafe

by , in
Cerita semalam..Tiba-tiba je teringin nak makan donut gebu dekat bukit sekilau tu , awal-awal dah whatsapps husband sebelum pergi kenduri khawin MN nak pergi beli donut dulu terus dia kata ok..

Sumber google



MN nie jenis tak makan sangat kuih-kuih kalau rasa nak makan baru MN beli..last MN pergi beli donut kat sekilau nie sebelum bulan puasa dulu kalau tak salah lepas tu tak pergi-pergi dah..hari nie baru terasa nak makan donut yang super gebu tu..


Masa MN masuk memang tak ada sangat customer yang datang..tapi nak beli donut kena pergi kat kaunter dulu..kena buat order and bagi nama..nanti dah siap donut yang kita order tu staff dia akan panggil kita lepas tu bayar.



Selain donut ,roti pun ada jual maaf MN tak dapat ambik gambar roti apa yang di jual dekat situ..selain tu ada kek dan minuman jugak.

Sumber FB sekilau bakery & cafe



 Masuk sini memang MN geram je tengok bantal donut nie..



Kalau rajin ualls zoom jelah yup harga donut kat tu..yang ada topping tak silap dalam RM 2 kalau klasik tu RM 1 je..



MN beli donut klasik atau pun donut biasa yang tabur gula halus dekat atas tu..apa yang MN suka tentang donut bukit sekilau nie sebab donut dia memang lembut sangat-sangat..contoh kalau nak makan pagi esok pun donut tu masih lagi lembut dan tak keras.. donut tu pulak besar padan lah dengan harga RM 1 untuk satu donut.

Sumber Fb sekilau bakery & cafe


Contoh topping yang ada di kedai donut sekilau bakery & cafe tapi yang nie dekat cawangan yang lagi satu ya..dekat cawangan sekilau tak ada letak macam nie korang kena order dulu..

Sumber Fb sekilau bakery & cafe


Setakat nie ada dua cawangan je satu dekat bukit sekilau satu lagi dekat sg karang..gerenti korang akan repeat beli bila dah makan sebiji donut dari sekilau bakery & cafe nie..harga yang berpatutan.
October 12, 2018

Quotes of the day : 13

by , in


October 11, 2018

Hari hujan perkena roti canai

by , in
Good Affternoon uollss..dekat kuantan hari nie hujan , sekarang nie dah musim hujan kan,Jadi MN nak pesan yang mana bawak kereta tu hati-hati di jalan raya jangan laju-laju sangat time hujan nie..keluar awal untuk elakan jem,biasa kalau hujan nie memang jalan akan jem betul tak..yang bawak motor tu pulak kalau hujan lebat berhenti jangan redah je bahaya.

Biasa lah bila time hujan-hujan macam nie perut memang mudah lapar,teringin pulak nak makan roti canai terus beritahu husband jom perkena roti canai,kira awal lah MN keluar pergi kerja.

Roti canai 2 keping nampak macam makan banyak kan tapi percaya lah roti canai tu jenis nipis dan rangup RM 1 untuk sekeping roti canai

Sepatutnya mintak kuah kacang dhal..MN lupa pulak layan jelah kuah kari campur sambal

Telut separuh masak nie husband punya tapi MN selalu ngecek sikit atau mintak sikit lah telur separuh masak tu

October 10, 2018

Quotes of the day : 12

by , in


Its all about life ~
October 09, 2018

Fb story : # 5 lebiu

by , in

Dah dah monday blues dah lepas semalam , eh tengah kira berapa hari lagi nak ke hari jumaat ke?? Hihikhik tak perlu stress ya sis..morning tuesday uolss.
October 08, 2018

GPC Kawaii Octopus Giveaway

by , in

Tengok Octopus nie terus teringat makanan..kenapa comel sangat hadiah nieee..MN join mana tahu kalau rezeki MN menang boleh bagi dekat anak sedara MN yang bakal di lahirkan tengah bulan nanti..  u all tak geram ke tengok hadiah tu...kalau ya..cepat-cepat lah join ...click je banner dekat atas tu..
October 07, 2018

Collective empties - 2.0

by , in
MN kembali dengan Short Review 2.0 , kenapa tak buat full review?? Sebenarnya ada je nak buat tapi bila dah di tangguh-tangguh sampai dah tak sedar dah habis guna hahaha..lagipun kualiti gambar ambil dari hp nie macam kurang sikit kualiti..tak cantik lah senang citer..sebab MN tak ada kamera hanya mengunakan 100% kamera hp.. hp pulak banyak kali dah jatuh tu sebab bila ambil je gambar jadi tak cantik..nak beli yang baru kena tengok bajet dulu..Jom lah kita teruskan..




1. Neula Aloe soothing mist (98%)

Khusus untuk anti-pimple dan juga oil control lepas tu face mist nie 98% adalah aloe vera.Jadi bila sembur kat muka tu memang akan bau aloe vera..tapi bau dia boleh buat MN pening kepala tapi lepas few second bau tu dah hilang.Bagi fresh dekat muka sembur-sembur rasa nyaman je muka nie..untuk oil control bagi MN tak control mana pun..still akan berminyak muka kalau salah pre muka.Pakai face mist nie tak ada buat muka jadi meragam
Setakat nie..untuk pimple pulak MN tak boleh bagi komen pasal MN tak ada pimple.Price dalam 15++ beli time ada offer dekat guardian.

2.Micellar Water Maybelline

One of my favorite dah berbotol-botol dah MN guna memang tak pernah mengecewakan walaupun MN selalu curang dengan cleansing water maybelline nie last-last kembali jugak kepadanya..memang tak buat langsung muka rasa kering , buat kulit kita rasa moist je.. cuma kalau yang pakai jenis waterproof tu kena gigih lah depan cermin tu untuk tanggalkan.So far i liked.

3.Garnier Skin Naturals Micellar Oil-Infused Cleansing Water

Hak nie jenis instant removes makeup cuci mata cuci bibir terus hilang kalau guna yang waterproof, teksture yang ringan walaupun rasa macam ada oil je kat muka tapi tak melekit langsung,pergi toilet terus cuci muka tak akan rasa ada oil kat muka.Bau sedikit wangi walaupun ada argan oil kat dalam tu tapi bukan jenis pure.Ada tapinya bila pakai yang nie muka MN jadi kering lepas guna jadi macam kurang selesa sedikit.

4.Moss Mayra : Glam Face Primer (Local Product)

Face primer sesuai bagi mereka yang tak boleh guna yang jenis silicon punya sebab ada orang dia akan naik jerawat kan jadi primer nie jenis yang tak ada silicon sebab primer nie akan bagi moistutizing kat skin lepas tu ada SPF 30 PA++.Tak akan bagi skin too oily.


Last but no last eh apa tu lantak lah cuma MN nak bagitahu apa-apa reviews yang MN karang kat atas tu berdasarkan pengunaan atas kulit muka MN sendiri,tak semua product/barang kita guna sesuai untuk skin kita banyak nak kena try n erorr ya..So tak ada istilah over claim sesuatu product/barang tu, mungkin bagus dekat skin MN mungkin  tak bagi anda semua begitulah sebaliknya.




October 05, 2018

Quotes of the day : 11

by , in


MN pun masih merangkak untuk ke arah yang lebih baik Insyaallah doa yang baik-baik je...MASIH BELUM TERLAMBAT UNTUK KITA BERUBAH

Post Top Ad

My Instagram